64857
Książka
W koszyku
Wielka księga polskich produktów regionalnych / [opracowanie tekstu Katarzyna Zioła-Zemczak]. - Bielsko-Biala : Dragon, copyright 2016. - 447, [1] strona : ilustracje kolorowe; 34 cm.
(Dobra Kuchnia.)
Wielką zaletą polskiej kuchni jest jej zróżnicowanie regionalne. Każdy region ma swoje typowe potrawy albo sposoby ich przyrządzania, które wynikają z charakterystyki danej części kraju, związanej nie tylko z jego położeniem czy klimatem, ale także dostępnością produktów czy miejscowymi zwyczajami i tradycjami. Warto odkryć i poznać dania, które są przykładami kulinarnego folkloru i sprawią, że codzienne menu nabierze nowych smaków.
Status dostępności:
Biblioteka Główna - Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Regionalia (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na stronie tytułowej i okładce: Smakuj Polskę : regionalne specjały i tradycje kulinarne.
Uwaga dotycząca finansowania
Zrealizowano ze środków Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej